Gratis verzenden vanaf €30,- Eigen showroom en fabriek in Druten Het begint met proefslapen Made in Holland
facebook iconinstagram icon

2. Is een waterbed goed voor je rug? Ontdek de voor- en nadelen.

03-03-2023 picture 25

Is een waterbed goed voor je rug? Ontdek de voor- en nadelen.

Voordelen van een waterbed voor rugklachten

Drukverlichting en ondersteuning

Een waterbed kan helpen om drukpunten te verminderen en de ruggengraat in een natuurlijke houding te ondersteunen en te laten rusten. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen met rugpijn of -aandoeningen, omdat het kan helpen om de pijn te verminderen en de slaapkwaliteit te verbeteren. Door het verlichten van de druk en de extra ondersteuning is een waterbed goed voor je rug.

Aanpassingsvermogen aan lichaamsvorm

Een waterbed past zich aan de contouren van het lichaam aan, waardoor het beter kan zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het gewicht en de druk op het lichaam. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen met rugklachten, omdat het kan helpen om de wervelkolom in een natuurlijke houding te houden en spanning te verminderen.

Nadelen van een waterbed voor rugklachten

Mogelijke ongemakken en aanpassingsperiode

Het kan even duren voordat je gewend bent aan het slapen op een waterbed en sommige mensen vinden het oncomfortabel of onstabiel aanvoelen. Het kan ook zijn dat het watermatras te veel beweegt tijdens het slapen, wat ongemak kan veroorzaken voor sommige mensen met rugklachten.

Beperkte bewegingsvrijheid

Sommige mensen vinden dat een waterbed te beperkend is omdat het minder bewegingsvrijheid biedt dan een traditioneel matras. Dit kan vooral een probleem zijn voor mensen die zich vaak moeten omdraaien tijdens het slapen vanwege rugklachten.

Wie profiteert het meest van een waterbed voor rugklachten?

Een waterbed kan vele voordelen bieden voor mensen met rugklachten. Hieronder staan twee belangrijke voordelen van een waterbed.

Mensen met rugpijn of -aandoeningen

Mensen met rugklachten kunnen vooral profiteren van een waterbed vanwege de unieke eigenschappen van het watermatras. Het water in het matras past zich namelijk aan aan de lichaamsvorm en verdeelt zich gelijkmatig over het lichaam, waardoor er minder drukpunten ontstaan. Hierdoor kan de wervelkolom in een natuurlijke houding worden gehouden en kunnen spieren en gewrichten ontspannen. Dit kan helpen om rugklachten te verminderen en de slaapkwaliteit te verbeteren.

Zij- en rugslapers

Vanwege het aanpassingsvermogen van het watermatras kan een waterbed vooral gunstig zijn voor zij- en rugslapers, vanwege het aanpassingsvermogen van het watermatras. Het matras vormt zich namelijk naar het lichaam, waardoor de wervelkolom in een natuurlijke houding kan worden gehouden en spanning kan worden verminderd. Dit kan ook bijdragen aan het verminderen van rugklachten en het verbeteren van de slaapkwaliteit.

Tips voor het kiezen van het juiste waterbed voor rugklachten

Stabilisatieniveau van het watermatras

Het stabilisatieniveau van het watermatras kan een grote rol spelen bij het verminderen van rugklachten. Een hoger stabilisatieniveau kan bijvoorbeeld meer ondersteuning bieden, terwijl een lager stabilisatieniveau meer bewegingsvrijheid biedt.

Kies een matrasgrootte en -vorm die past bij jouw lichaamsbouw

Het is belangrijk om een waterbed te kiezen datpast bij jouw lichaamsbouw om de juiste ondersteuning te bieden en rugklachten te voorkomen. Een te klein watermatras kan leiden tot gebrek aan ondersteuning en een te groot matras kan leiden tot onnodige drukpunten en ongemakken. Overweeg bij het kiezen van een waterbed voor rugklachten ook de hardheid van het watermatras, aangezien dit kan bijdragen aan de mate van ondersteuning en drukverlichting die het biedt.

Ondersteunend bedframe en kussenkeuze

Een waterbed voor rugklachten kan nog effectiever zijn met een ondersteunend bedframe en kussenkeuze. Het bedframe moet stevig genoeg zijn om het gewicht van het waterbed en de slaper te dragen, en de kussenkeuze kan bijdragen aan de juiste uitlijning van de nek en wervelkolom. Overleg met een deskundige verkoper over welke bedframes en kussens het beste passen bij jouw behoeften en lichaamsbouw.

Stel nu je eigen waterbed samen

Met onze waterbed samensteller.

Stel samen

+31487511186
icon email Contact
Plan een afspraak
Neem contact op